המראה לפנות בוקר - אויב העם

המציאות בישראל משתנה יום-יום, מה שמשפיע על זמינות הטיסות ומגוון חברות התעופה הפעילות בנתב"ג. חברות התעופה הישראליות אייר חיפה, אל עלסאן דור, ארקיע וישראייר, תופסות את מרבית נתח השוק. על אף העובדה שחלק מחברות התעופה הזרות שבו לפעול בישראל, מדובר עדיין בהיצע נמוך בהשוואה לתקופה שקדמה למלחמה. להיעדר התחרות בחלק נרחב מקווי התעופה ישנן השלכות רבות, כשהבולטות הן זמינות נמוכה של טיסות ומחירים גבוהים במיוחד. בחדשות 12, הציג דין פישר בחודש שעבר, את אחת הדרכים להוזיל את כרטיסי הטיסה, או להגיע ליעד שאין אליו טיסה ישירה מישראל בעקבות מיעוט חברות התעופה – השימוש בטיסת קונקשין. בכתבה זו נדון בכל האפשרויות וביתרונות שיש לטיסות קונקשין בימים אלו.

חברת התעופה אל על ממשיכה לטוס למרבית היעדים צילום: רועי אקרמן

טיסות זולות לניו-יורק

למעוניינים לטוס לניו יורק, קיימות מספר אפשרויות לעשות זאת: בשנה האחרונה, אל על נהנתה מבלעדיות כמעט מוחלטת על הטיסות לניו יורק ולכלל ארה"ב. לאור זאת, מחירי הטיסות הישירות ליעדי ארה"ב בחברת אל על הינם גבוהים במיוחד. בעונות מבוקשות, כרטיס בטיסה ישירה לניו יורק במחלקת תיירים יכול לעלות $1500.

כיום, לאור חזרתן של מספר חברות אירופאיות לפעילות בישראל, ניתן לטוס דרכן לניו יורק וליעדים נוספים בארה"ב. חברות התעופה האירופאיות שחזרו לטוס לארץ ומציעות טיסות כאלו הן איטה (דרך רומא), אייר פראנס (דרך פריז), אוסטריאן (דרך וינה), לוט (דרך ורשה), לופטהנזה (דרך פרנקפורט או מינכן) וסוויס (דרך ציריך). אופציה נוספ היא חברת התעופה אג'יאן, המאפשרת לקנות טיסות מתל אביב לניו יורק, עם עצירה באתונה בכרטיס אחד, כאשר טיסת ההמשך מבוצעת עם אמירטס (טיסה ישירה מאתונה לניו יורק ללא מעבר בדובאי). מדובר בכרטיס אחד עם אחריות מלאה של חברות התעופה להביא אתכם ואת כבודתכם ליעד. טיסות במסלול זה משווקות עם קונקשיין קצר, נוח ומהיר.

ניתן גם לטוס לניו יורק יחסית בזול באמצעות קונקשיין עצמאי באחת מערי אירופה. כך למשל, ניתן למצוא טיסות ישירות מאתונה לניו יורק ובחזרה בפחות מ-$400. במידה וקונים כרטיס טיסה זול מתל אביב לאירופה בחברה ישראלית, ניתן להבטיח הגעה לארה"ב במחיר זול. חשוב לזכור שבמקרים של דחיות או שינויים, האחריות מוטלת על הלקוח ולא על חברות התעופה, שכן מדובר ברכישה של שני כרטיסי טיסה נפרדים.

למרות האפשרות לטוס בזול, יש את מי שיעדיפו לשלם ולהנות מהנוחות של טיסה ישירה. לכן, חשוב לציין שבשל התייצבות המצב הביטחוני, חברת דלתא הודיעה על חידוש הטיסות הישירות לניו יורק כבר בחודש אפריל הקרוב, לפני חופשת הפסח ועונת הקיץ העמוסה. במהלך חודש ינואר, ארקיע הודיעה על השקת טיסות ישירות לניו יורק. הקו יתחיל לפעול במהלך חודש פברואר, בתדירות של שלוש טיסות שבועיות.

ניו יורק

טיסות זולות לתאילנד ולמזרח

אין ישראלי שלא אוהב את תאילנד. הריזורטים האיכותיים, החופים היפים, האוכל המשובח וקהילת הישראלים הצומחת. כל אלו מהווים מוקד משיכה עיקרי לתיירים ישראלים.

מתאילנד ניתן גם להמשיך ליעדים נוספים במזרח הרחוק כדוגמת פיליפינים, קוריאה, ויאטנם ואף לאוסטרליה הרחוקה. מאז ומתמיד, הקווים הישירים מישראל לבנגקוק ולפוקט הם במונופול של אל על. בשל הביקוש, הטיסות מתמלאות מהר ומחירן גבוה. כיום, חברות התעופה שטסות ליעדים מזרחית מנתב"ג הן חברות התעופה מהאמירויות אתיחאד ופליי דובאי (שמוכרת גם טיסות של אמירטס באותו כרטיס). חברות תעופה אלו מציעות קונקשיינים נוחים לבנגקוק ולפוקט. פליי דובאי גם טסה ישירות מדובאי לקראבי ולפאטאייה, טיסה שיכולה לחסוך גם עצירה בבנגקוק.

חברת התעופה איטה, שחזרה לפעילות בישראל מציעה טיסות זולות לבנגקוק ולטוקיו, עם קונקשיין קצר ברומא. חברת התעופה אזרבייג'ן איירליינס חזרה להפעיל טיסות ישירות מבאקו. החברה מציעה טיסות המשך במחירים זולים למספר יעדים באסיה כדוגמת בייג'ינג, דלהי ומומבאי. כך למשל, ניתן למצוא טיסות לבייג'ינג החל מ-$370 בלבד, מחיר שהוא לעיתים נמוך יותר ממחיר טיסה ליעדים באירופה. כמו כן, אייר אינדיה, הודיעה על חזרה לפעילות בקו מדלהי לנתב"ג החל ממרץ. בשל כך יתחדשו הטיסות הישירות לדלהי (במסלול הקצר) וכן יתאפשרו טיסות המשך ליעדים פופלריים במזרח כמו בנגקוק, פוקט וויאטנם.

חברת תעופה נוספת, שלא הפסיקה לטוס לאורך כל המלחמה הינה חברת אוזבקיסטן איירוויז, אשר טסה מספר פעמים בשבוע מטשקנט לתל אביב. אוזבקיסטן איירוויז מציעה טיסות המשך לבנגקוק, פוקט, פו קוק בדרום ויאטנם, סיאול וטוקיו. גם חברת אתיופיאן איירליינס, טסה לפחות פעמיים ביום מאדיס אבבה לתל אביב. אתיופיאן איירליינס מפעילה טיסות המשך לדלהי, בנגקוק, מנילה, סינגפור, סיאול וטוקיו. כלל כרטיסי הטיסה באתיופיאן איירליינס כוללים שתי מזוודות, מה שמבטיח שתוכלו לחזור הביתה עם קניות ומזכרות רבות.

מטוס אתיופיאן בנתב"ג. צילום: מיכאל קבחייב

טיסות זולות לאירופה

נכון, כשמדובר בטיסה לאירופה, רוב הישראלים יעדיפו טיסה ישירה. אך כיום, כשהמחירים גבוהים במיוחד, האופציה של קונקשין עצמאי יכולה לחסוך מאות עד אלפי דולרים, במיוחד כאשר מדובר בהרכב משפחתי. במידה והנכם מעוניינים לבצע קונקשין עצמאי, נמליץ להתמקד בשדות תעופה באתונה, בוקרשט, סופיה ובלרנקה. שדות תעופה אלו קטנים יחסית ונוחים להתמצאות, וגם קיימות אליהן כמות יחסית נכבדת של טיסות ישירות מישראל. מיעדים אלו ניתן להמשיך למגוון רחב של יעדים באירופה בטיסות ישירות. בנוסף, שדות אלו נמצאים במרחק טיסה יחסית קצר מישראל, מה שיאפשר משך מסע קצר יחסית למגוון יעדים ברחבי העולם.

שדה התעופה בלרנקה – מוקד מרכזי לטיסות ארצה ולטיסות המשך

מה חשוב לזכור כשבונים מסלול בקונקשין עצמאי

כאשר מעוניינים להזמין טיסות במסלול הכולל קונקשין עצמאי – חשוב לשים לב למספר נקודות:

  1. טווח ביטחון: כאשר טסים בקונקשין עצמאי, האחריות היא על הנוסע בלבד. כלומר, במידה והיה שינוי או ביטול בשעת הטיסה הראשונה, או שהגעתם לטיסת הקונשקין באיחור והחמצתם את טיסת ההמשך, תצטרכו לדאוג לטיסה חלופית בעצמכם. לכן, במידה ובונים קונקשין עצמאי, נמליץ לקחת טווח ביטחון של ארבע שעות לפחות בין הטיסות. אם מדובר בטיסה ליעד רחוק נמליץ אפילו לעשות לילה בין שתי הטיסות, כך גם תוכלו להינות מביקור ביעד נוסף.
  2. טוסו עם טרולי: הפעם לא מדובר בטיפ שמטתרתו לחסוך בעלויות, אלא להקל על המעבר לטיסה השניה. בקונקשן עצמאי המזוודות לא עוברות אוטומטית לטיסה הבאה. במידה וכן שלחתם כבודה ולבטן המטוס, תדרשו לעבור בדיקת דרכונים, לאסוף את הכבודה בנמל הקונקשין ולהפקידה מחדש בדלפקי הצ'ק אין.
  3. עשו צ'ק אין מהבית: נמליץ לעשות צ'ק אין מהבית ולהדפיס את כרטיס העלייה למטוס, על מנת שהמעבר בין טיסות ההמשך יהיה קל ומהיר יותר.
  4. תשלום עבור תוספות: טרולי, מזוודה ומושב. מכיוון שכל טיסה נמכרת בנפרד, התשלום עבור כל תוספת יהיה בנפרד גם כן. מומלץ לבדוק מראש את עלויות אלו כדי להימנע מהפתעות.
  5. מדיניות כרטיסי הטיסה והכבודה. בכל חברת תעופה מדיניות כרטיסי הטיסה והכבודה משתנה. בחלק מחברות התעופה, הכרטיס הבסיסי כולל גם טרולי, בעוד שבחלק מחברות התעופה תצטרכו לשלם על כך. בחברות הלואו קוסט כמו וויז וריינאייר, חייבים לבצע צ'ק אין מראש. כאשר טסים בחברות מסוימות, כרטיסי הטיסה לא יהיו ניתנים לביטול. לכן, לפני הזמנת כרטיסי הטיסה, אנו ממליצים לקרוא את האותיות הקטנות ולבחור בכרטיסים שניתנים לשינוי ולביטול במידת האפשר.
  6. בדיקת ויזות והיתרי כניסה: אם הקונקשן העצמאי מתבצע במדינה שאינה היעד הסופי, חשוב לוודא האם יש צורך בוויזה או אישור מעבר כדי להיכנס אליה, גם אם רק לצורך מעבר (לדוגמה בהודו או בארה"ב).

יצא לכם לטוס בטיסה עם קונקשין עצמאי? שתפו אותנו בקהילת הפייסבוק שלנו

חיפוש טיסות בוואטסאפ

נחתו לאחרונה