מזל טוב! הרגע שחיכיתם לו הגיע, סופסוף קיבלתם את הדרכון של התינוק הקטן שלכם. כבר חודשים שאתם מפנטזים על החופשה המשפחתית הראשונה שלכם, אבל ברגע האמת מתחילים לעלות החששות. לרוב, הורים צעירים מפחדים מהטיסה הראשונה עם התינוק, למרות שבפועל, זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע. בכתבה זו, נעסוק בטיסה עם הבייבי וניתן לכם את כל הטיפים כיצד לעשות זאת. כך שבין אם מדובר בטיסה עם ניו-בורן, או בין אם מדובר בטיסה עם תינוק, אם תעקבו אחרי הטיפים שלנו, אנחנו בטוחים שתגלו שזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם!
טיסה עם תינוק
תשמחו לדעת שעבור תינוקות עד גיל שנתיים, לרוב לא משלמים כרטיס טיסה מלא, אלא תעריף מוזל שלרוב בעלות של אחוזים בודדים ממחיר כרטיס מבוגר (בטיסות שכר לעיתים ידרשו מחיר מלא). בטיסה עם תינוק, ניתן להגיע כמעט עד לדלת המטוס עם העגלה, כאשר בשרוול עצמו תתבקשו לקפל את העגלה ולהשאירה לצוות שיוריד אותה לבטן המטוס. סיטואציה קצת מלחיצה בפעם הראשונה, אבל אל דאגה – אתם תקבלו את העגלה שלכם ביציאה מהמטוס או באיסוף הכבודה. אופציה נוספת, היא לטוס עם טיולון מתקפל לגודל של טרולי, אותו ניתן לעלות למטוס עצמו ולשים בתאי כבודת היד. לאחר שנפרדתם מהעגלה, נמליץ לכם להעביר את התינוק למנשא שהולך להיות החבר הכי טובה שלכם בטיסה. אז תדאגו להביא איתכם מנשא נוח לכם ולתינוק.
מבחינת שעות – נמליץ לנסות להתאים כמה שניתן את שעות הטיסה לסדר היום של התינוק בבית. טיסה לילה, במקרה של תינוקות שישנים לילה שלם (מקנאים בכם), או בוקר מאוחרת, לתינוקות שרגילים להיות מחוץ לבית במהלך היום. בנוסף כדי לנסות להפחית את הלחץ באזנייים, נמליץ לתת לתינוק מוצץ, בקבוק או הנקה במהלך ההמראה והנחיתה, כמו כן, קיימות גם תרופות טבעיות שאמורות להקל על הלחץ.
מבחינת הושבה – זה לא הזמן לחסוך את הכסף על השורות הראשונות, גם כשמדובר בטיסה קצרה. כיוון שהתינוק יושב עליכם כל מהלך הטיסה, הנוחות שלכם (ושלו) חשובה במיוחד. תשמחו לדעת שבחברות מסוימות, כמו אל על לדוגמא, נוסעים עם תינוק יכולים לקבל מושב בשורות הראשונות ללא עלות נוספת, על בסיס מקום פנוי, (הטבה לנוסע אחד בלבד שעל שמו רשום התינוק). כמו כן, תינוקות עד גיל 9 חודשים, זכאים לבסינט (עריסת תינוק), המותקנת על דופן המטוס. מספר העריסות שזמינות בכל טיסה מוגבל, לכן חשוב לשריין את העריסה כמה שיותר זמן מראש.
יעדים מומלצים לטיסה עם תינוק
בדומה להמלצה שלנו לטיסה בהריון, נמליץ להתחיל בטיסה ליעד קרוב (גם ככה כדאי לחכות לתאילנד לפחות חצי שנה, לאחר שתסיימו עם הסבב הראשון של החיסונים). ערים אירופאיות כמו אתונה או רומא, הן יעד מושלם לטיסה ראשונה, כיוון שמדובר במרכז עיר קטן יחסית ומוגדר, שאפשר ללכת בו ברגל ממקום למקום. זוכרים שאמרנו לכם שהמנשא הולך להיות החבר הכי טוב שלכם? יש לקחת בחשבון שהמדרכות באירופה לא רחבות ומתאימות לעגלות כמו בארץ, לכן גם במהלך הטיול עצמו, מנשא הוא פתרון מצוין.
טיפים נוספים לטיסה עם תינוק
- אוכל – כאשר טסים עם תינוק, מותר לעלות למטוס ולעבור לשטח האווירי עם בקבוקי מים עבור הכנת התמ"ל. ככל הידוע לנו, אין הגבלה על כמות המים אותה ניתן להעביר. כמו כן, נמליץ להביא מראש כמות מספיקה של תמ"ל ולא לבנות על זה שתמצאו את אותו המותג בחו"ל (כנ"ל גם לגבי טיטולים).
- חדר משפחות – בשדות תעופה רבים קיימים חדרי משפחות, עם פינת הנקה נוחה ומשטח החתלה. בנתב"ג חדר המשפחות נמצא במעבר E, אחרי בית הכנסת. מדובר בחדר הנקה נוח ומרווח, עם ספות ווילונות לשמירה על הפרטיות.
- דירה ולא מלון – נכון, זה פחות מפנק, אבל מאפשר התנהלות נוחה יותר. לא משנה מה תחליטו, נמליץ לוודא שיש מעלית לגישה נוחה לחדר ומקרר.
- לבוש – בחרו בלבוש נוח, לכם ולתינוק. במידה ואתן מניקות, נמליץ לכן לבחור בגדים לטיול עצמו שיהיו נוחים לכם להנקה ולא לפי מה שמצטלם יפה ביעד. זה אולי יהיה פחות יפה בתמונות, אבל ישפר לכם את החוויה. בנוסף נמליץ להביא סט בגדים להחלפה לטיסה, ולא רק לבייבי אלא גם להורים.
- כבודה – טיסה עם תינוק זה לא הזמן להסתפק בתיק גב ובטרולי. רוב חברות התעופה, מאפשרות לתינוק עד גיל שנתיים, לעלות למטוס עד 6 ק"ג. בניגוד למנהגינו, אנו ממליצים להוסיף מזוודה, על מנת שיהיה לכם נוח להביא את כל הציוד הנדרש כשטסים עם תינוק. כמובן שלטיסה עצמה כדאי לעלות עם תיק קטן עם טיטולים, אוכל, מוצצים, תרופות ובגדים להחלפה.
- תורים מקוצרים – בשדות תעופה רבים, מאפשרים למשפחות עם תינוק לעקוף את התור ולעמוד בתורים מקוצרים. אל תתביישו לשאול על כך את הסדרנים בשדות התעופה, גם אם הם לא באים אליכם ישירות.
- סלקל וכיסא בטיחות – שימו לב, מדובר המלצת זהב! חלק מחברות התעופה, מאפשרות לשלוח כיסא בטיחות או סלקל לבטן המטוס ללא עלות נוספת, בנוסף לעגלה. נמליץ לבדוק זאת מראש מול חברת התעופה. כמו כן, נמליץ לכם לשאול בצ'ק אין ולפני העליה במטוס, האם המושב לידכם פנוי. במידה וכן, תוכלו לבקש מצוות הקרקע לעלות את הסלקל למטוס, ולקשור אותו לכיסא כמו במכונית. כך תוכלו להבטיח טיסה נוחה במיוחד לתינוק שלכם, שיוכל לשבת בכיסא שהוא כבר מכיר. וכשלתינוק שלכם נוח – לכם נוח.
סיכום
למרות החשש של הורים רבים, טיסה עם תינוק אולי מעט יותר מסורבלת, אבל לגמרי אפשרית. נכון, טיסה עם תינוק מצריכה הכנה ותכנון מוקדם, אך זו פרוצדורה פשוטה ויש לה גם את ההיתרונות שלה, כמו תורים מקוצרים, סיוע של דיילי האוויר והקרקע ועוד.
יצא לכם כבר לטוס עם תינוק? יש לכם עוד טיפים עבורנו? מוזמנים לשתף אותנו בחוויה שלכן בקבוצת הפייסבוק של קהילת טיסות סודיות!