בשבוע שעבר, לאחר תקופה ארוכה, סוף סוף הגיעה לקיצה גזירת "המדינות האדומות" כאשר משרד הבריאות הסיר את המדינות האחרונות שנותרו ברשימה: בולגריה, ברזיל וטורקיה. העובדה שנפתחה מדינה שאהובה על הישראלים כמו טורקיה (למרות היחסים הבעייתים) מיד הציתה בנו רצון לטוס לאיסטנבול עם טורקיש אירליינס ולבדוק את השטח.
גילוי נאות: את כרטיסי הטיסה קיבלנו במתנה מחברת התעופה. נדגיש כי לא התחייבנו לכתוב ביקורת חיובית על הטיסות והפוסט הזה נכתב ללא התערבות מצד חברת התעופה.
מה צריך כדי לטוס לטורקיה?
- בדיקת קורונה שלילית שבוצעה עד 72 שעות לפני ההמראה (מחוסנים, מחלימים מהחצי שנה האחרונה וילדים עד גיל 6 – פטורים מחובה זו)
- טופס יציאה מהארץ
- טופס כניסה לטורקיה
חשוב להצטייד במסיכות, על פי הנהלים בטורקיה, נכון לתחילת חודש אוקטובר, חובה לעטות מסיכות בציבור גם בחוץ וגם בפנים (במקומות המוניים ראינו גם לא מעט אכיפה).
מיהי טורקיש איירליינס:
טורקיש איירליינס היא חברת התעופה הלאומית של טורקיה ואחת מחברות התעופה הגדולות והמובילות בעולם. שדה התעופה החדש באיסטנבול הוא שדה הבית של החברה ונפתח לפני כ-3 שנים. החברה מפעילה מספר טיסות ביום לתל אביב במטוסים רחבי גוף (דוגמת בואינג 777 ואיירבוס A330) ובמטוסים צרי גוף (דוגמת בואינג 737 ואיירבוס A321). כל כרטיס טיסה בטורקיש כולל כבודה, אוכל, שתיה והושב. נוסעי מחלקת העסקים נהנים כמובן מהיתר כבודה מורחב, כניסה לטרקלינים, מושבים נוחים ושירות ברמה גבוהה.
חווית הטיסה בטורקיש איירליינס:
? נתיב: ת"א – איסטנבול – ת"א
✈️ דגם מטוס: Boeing 777
? מושב: בהלוך – 1A (עסקים), בחזור – 1K (עסקים)
חווית הטיסה במחלקת העסקים מתחילה כבר בדלפקי הצ'ק-אין להם תור נפרד ומקוצר. בדלפק התבקשתי להציג את טופס הכניסה לטורקיה ואת תעודת ההתחסנות שלי. נוסעי מחלקת העסקים זכאים להיכנס לטרקלין דן הכולל בופה מצומצם, שתייה חופשית, עיתונים ומקומות ישיבה מרובים.
מיד לאחר העלייה למטוס, ולפני הניתוק מהשרוול, התחלנו להבין מדוע השירות של טורקיש נחשב לאיכותי כל כך: הדיילים חילקו ערכות הגיינה עם מסיכות ומגבונים, שתייה, תפריט לארוחת הבוקר, ואפילו התנדבו לצלם תמונות למזכרת.
המראנו בדיוק בזמן. מיד לאחר ההמראה הוגשה ארוחת הבוקר שהייתה פשוט מצוינת: חביתה מקושקשת עם עגבניות וגבינה (אופציה אחת מהתפריט) לצד מבחר גבינות וממרחים, סלט ירקות, סלט פירות וכמובן שתייה. דייל נוסף שעבר במחלקה הציע לנוסעים מגוון מאפים ולחמים טריים. בתום הארוחה הוגש תה טורקי שהיה נהדר. השירות של טורקיש וחווית הטיסה במחלקת העסקים היו פשוט מעולים, כשאפילו בתאי השירותים חיכו לנוסעים סבונים ומפיצי ריח איכותיים. במטוס אומנם מותקנת מערכת לאינטרנט אלחוטי (ונוסעי מחלקת העסקים, ככלל, מקבלים 1GB של גלישה ללא עלות) אך השירות לא הוצע בטיסה זו. לשמחתנו מערכת המולטימדיה הנעימה את זמננו עד הנחיתה.
במחלקת העסקים במטוסי ה-777, בהם טסנו, תצורת המושבים היא 2-3-2. כלומר, אין גישה ישירה למעבר מכל מושב. לעומת זאת במטוסי בואינג 787 ואיירבוס A350 של החברה, המשרתים בקווים ארוכים (טיסות המשך לנוסעים ישראלים), תצורת המושבים במחלקת העסקים היא 1-2-1 וכל נוסע נהנה מגישה ישירה למעבר. במטוסי ה-777 המחלקה מצויידת במושבים מרווחים שיכולים להפוך למיטה שטוחה. לכל מושב יש חיבור USB, שקע חשמל, ומערכת מולטימדיה עם מגוון סדרות, פודקסטים, וסרטים (ביניהם גם להיטים הוליוודיים שיצאו לא מזמן בבתי הקולנוע).
במחלקת התיירים במטוס זה ישנם 9 מושבים בשורה, בתצורת 3-3-3 כמובן , כשלכל מושב יש מסך מגע אישי עם מערכת המולטימדיה, חיבור USB, ושקע חשמל משותף לכל מספר מושבים.
לאחר הנחיתה בשדה, כשהתחלנו להבין את גודלו העצום, המטוס נסע במשך כ-11 דקות עד שהגענו לעמדת החניה. הטרמינל גדול ומרשים, והתקרות גבוהות מאוד עם טקסטורות מגניבות שנותנות תחושה של נמל תעופה מודרני ומעוצב בטוב טעם.
שדה התעופה של איסטנבול
לפני הטיסה חזרה ארצה נערכנו לחוויה מיוחדת לכל חובבי התעופה באשר הם (מעבר בשדה התעופה החדש של איסטנבול וביקור בטרקלין הדגל המפורסם של טורקיש). על כן הגענו כ-4.5 שעות לפני הטיסה. בטרמינל יש מסלול מלא ייעודי לנוסעי מחלקת העסקים של טורקיש עם דלפקי צ׳ק-אין, בידוק ביטחוני ודלפקי הגירה נפרדים לגמרי. הנוסעים יוצאים אל מתחם הדיוטיפרי הגדול הכולל חנויות רבות, מסעדות, מוזיאונים ואפילו מלון. אבל אנחנו מיהרו להיכנס לטרקלין הדגל של טורקיש.
טרקלין העסקים של טורקיש
הטרקלין מארח את נוסעי מחלקת העסקים של טורקיש ונוסעי מחלקת התיירים המחזיקים בסטטוס גולד של ברית סטאר אליינס (לרבות בעלי סטטוס של טורקיש עצמה). כבר בכניסה לטרקלין הבנו שהגענו למקום שלא ראינו כמותו: מדרגות נעות העלו אותנו לאזור ממנו ניתן להשקיף על הטרמינל מלמעלה.
אז מה הספקנו לראות? מקלחות, סוויטות פרטיות (לנוסעים בקונקשיין ארוך), לוקרים, ספריה, "גינת תה", חדרי ישיבות, עמדות מחשבים, בר קפה, מקררי משקאות מרובים, עמדות יין, אזור ילדים עם משחקיה מושקעת וכמובן אוכל. המון אוכל. מפסטות ועד לחמג'ון, מסלטים ועד מאפים, ממוס שוקולד ועד עוגות שונות – אי אפשר לצאת רעבים מהטרקלין הזה. לצערנו בגלל הקורונה אזורים מסוימים היו סגורים (כמו אזור ה-PS5, וחבל כי אנחנו מאוד טובים בפיפ"א) אבל שום דבר לא הצליח להוריד את החיוך מהפנים.
חדר מיוחד נוסף שיש בטרקלין הוא "הקולנוע" בו יש מסך ענק וכורסאות נוחות במיוחד. בביקור שלנו אמנם הקרינו קליפים מהופעות חיות, ולא סרטים, אך עדיין כנראה מדובר בחדר המנוחה המושלם לפני טיסה. אז קפצנו להתרענן במקלחת, וכמובן מעבר אחרון בכמה דוכני אוכל, ויצאנו אל עבר שער העלייה למטוס.
טיסת חזור: מאיסטנבול לתל אביב
הטיסה חזור לישראל הייתה קצרה מהטיסה לאיסטנבול וארכה כשעה ו-37 דקות בלבד. בטיסה הוגשה ארוחת ערב שכללה פסטה (ניתן היה גם לבחור דג או בשר) לצד חזה עוף, ירקות, סלט חומוס אישי, גבינות וקינוח. השירות היה נהדר כרגיל ועוד לפני שהספקנו להתרגל לפינוק של מחלקת העסקים כבר נחתנו בתל אביב! אומנם בטיסות הבאות שלנו נחזור למחלקות התיירים ולחברות הלואוקוסט – אך החוויה במחלקת העסקים של טורקיש תישאר איתנו עוד זמן רב.
אם מעניין אתכם לראות קצת יותר תמונות וסרטונים מהביקור שלנו באיסטנבול, עקבו אחרינו באינסטגרם. בהיילייטס של איסטנבול תוכלו לקבל הצצה נוספת.
@secretflights טסנו לאיסטנבול עם Turkish Airlines במחלקת העסקים!#יוקרה #חופש #חוויה #תיירות