צילום: רועי אקרמן
השבוע אל-על הודיעה במפתיע על הרעת תנאים עבור נוסעים המחזיקים בכרטיס לייט וטסים עם טרולי. החל מה-21 במאי, לא ניתן יהיה להעלות את הטרולי למטוס, הוא ישלח לבטן המטוס ללא עלות נוספת. הישארו עמנו לכל הפרטים על הרעת תנאי הכבודה באל-על ומי פטור מהגזרה.

במחלקת התיירים של אל על ישנן שלושה סוגי כרטיסים – לייט, קלאסיק ופלקס. כרטיס לייט הינו הזול מהשלוש וכולל זכאות לפריט אישי וטרולי במשקל של עד 8 ק"ג. עד לאחרונה נוסעים שרכשו כרטיס לייט, היו זכאים לעלות עם כבודת היד שלהם למטוס, ומעתה יידרשו לשלוח את הטרולי בדלפקי הצ'ק-אין או בשער העלייה למטוס. שינוי זה חל לגבי טיסות לאירופה ולדובאי, ויתכן שבקרוב גם ליעדי המזרח הרחוק (נכון להיום ליעדי צפון אמריקה לא נמכרים כרטיסי לייט)
מדובר בהרעת תנאים, אל על נותרה חברת התעופה הישראלית האחרונה שכללה אפשרות העלאת טרולי לתא הנוסעים ללא תשלום, שליחת הטרולי יוסיף לנוסעים זמן בשליחתו ובהמתנה לקבלתו במסוע ביעד. במסגרת התנאים של חברת אל-על, גם לפני השינוי כלל הנוסעים הסכימו לשלוח את הטרולי שלהם לבטן המטוס במידת הצורך. יחד עם זאת, השינוי יפחית את העומס הרב על תאי האחסון במטוס, שגם תורם לאיחורים ועיכובים, וגם יאפשר לנוסעים המעוניינים בכך להביא עמם נוזלים מעל המידות המותרות (100 מ"ל) בטרולי, ולשלוח אותו טרם הביטחון לבטן המטוס.

שימו לב שאם אתם שולחים את הטרולי לבטן המטוס, יש סיכוי שהוא יאבד. על כן, נמליץ לכם לארוז בתיק הגב שעולה איתכם למטוס את כל הציוד החיוני (כסף, ארנק, דרכון, תרופות, סט בגדים ועוד), כדי שאם חלילה הטרולי לא יגיע ליעד, תוכלו להסתדר. עם זאת, יש להסתייג ולומר שמי שיבחר למסור את כבודת היד שלו בשער מבטיח באופן כמעט ודאי שהיא תעלה לבטן המטוס, ובכך מצמצם באופן ניכר את הסיכון לאובדן הטרולי שלו.
על מנת להמנע משליחת הטרולי לבטן המטוס ניתן לרכוש כרטיס קלאסיק יקר יותר, בתוספת של כ-$70 ליעדים קרובים, וכ-$100 ליעדים רחוקים במערב אירופה. בנוסף, נוסעים בעלי סטטוס כסף ומעלה במועדון הנוסע המתמיד, יורשו להעלות טרולי לקבינה בכפוף למקום פנוי בתאי האחסון (כפי שהיה נהוג עד לאחרונה לכלל הנוסעים).
חשוב לציין שהפרקטיקה של לדרוש מנוסעים לשלוח את כבודת היד שלהם לבטן המטוס כבר נוסתה בעבר בחברות וויז אייר וריינאייר, בתקופה שבה הן התירו לכל נוסע להביא עמו טרולי לטיסה. פרקטיקה זו הייתה צעד מקדים לפני גביית תשלום על טרולי, וייתכן שכך הדבר גם במקרה של אל-על שתיישר קו עם ארקיע וישראייר שכבר היום גובות תשלום על העלאת טרולי לקבינה.
לסיכום, הרעת תנאי הכבודה באל-על שוחקת את היתרון הייחודי שהיה לה מול חברות הלואו-קוסט, ארקיע וישראייר, ונראה שהפערים אכן רק הולכים ומצטמצמים.
מה אתם חושבים על המהלך? נשמח לשמוע את דעתכם בקהילת הפייסבוק של טיסות סודיות